Det är enkelt än du tror att använda tygbindor! Men framförallt mycket bekvämare. Glöm stinkande bindor och få en gladare vulva! 

Bindorna tvättas i 60 grader med fosfatfritt tvättmedel utan blekmedel. Använd heller inte sköljmedel. Bindorna kan med fördel torktumlas. 

När du byter binda på jobbet eller i skolan, vik ihop bindan till ett litet kuvert med baksidan utåt. Då är de enkla att förvara tills man kommer hem. Väl hemma skall de vikas upp och förvaras luftigt, t ex i en tygpåse i väntan på tvätt. Detta förhindrar dålig lukt. Blötlägg sedan bindorna innan de tvättas, gärna över natten. Det kan vara smidigt att ha alla bindor antingen ljusa eller mörka så att de kan tvättas i samma tvätt. 

Alla produkter har en uppsugande kärna av 55% hampa och 45% ekologisk bomull. Hampa är en miljösmart fiber som dessutom är naturligt antibakteriell. På trosskydden är det yttre skicktet bomull, antingen ekologisk eller vanlig. Bindorna har istället en baksida av polyurethan laminerad polyester, så kallad PUL. Detta är ett material som håller vätan på plats samtidigt som det andas. Materialet tål också många tvättar i höga temperaturer och används därför även till blöjor och inom sjukvården. 

Alla produkter har tryckknappar som knäpps runt trosan och håller bindan säkert på plats.